ביטוח תאונות אישיות לספורטאים

לא צריך להכביר במילים על מנת להבין שביטוח תאונות אישיות עבור אדם ממוצע אינו יכול להיות זהה לביטוח תאונות אישיות שספורטאי עושה, וזאת כי מטבע הדברים ספורטאים יותר נוטים להיפצע, ולו בשל אופי ההתעסקות. כמו כן, בעוד שאדם מהשורה עשוי שלא למהר לעשות ביטוח תאונות אישיות, הרי שבכול הנוגע לספורטאי הוא לא יהסס, וזאת כי מספיק שהוא יביט מעט על מגוון קולגות בכדי שיבין מדוע הביטוח כה הכרחי עבורו, ועל כן השאלה היא לא האם לעשות ביטוח, אלא היכן ועל מה יש להקפיד.

אודות הביטוח

ביטוח עבור תאונות אישיות לספורטאי מיישר קו עם תקנות הספורט והוא מסופק באופן מסודר באמצעות אגודת הספורט שאליה משתייך הספורטאי. ביטוח מעין זה כולל מגוון נדבכים ייעודיים, נדבכים כגון פיצוי עקב נכות לצמיתה, אובדן כושר עבודה זמני, טיפולי שיניים ועוד. כמו כן, ביטוח תאונות אישיות לספורטאים מקוטלג באופן הבא: ביטוח למקרה נכות, ביטח למקרה מוות, פיצוי זמני עבור אובדן כושר עבודה, אשפוז וטיפול רפואי, טיפולי שיניים ואחריות כלפי צד ג'.

לא ביטוח בחירה

ציינו שקיימים הבדלים בין ביטוח תאונות של אדם רגיל לבין ביטוח תאונות של ספורטאי, ופה נחדד שקיים הבדל נוסף: אין מדובר בבחירה, משמע כל אגודת ספורט חייבת להעניק לספורטאים שלה ביטוח תאונות אישיות. מדוע? מתוך מטרה לשמור ולבוא לקראתם, כך שאין זה משנה אם מדובר בחובבן או בספורטאי מקצועי. כמו כן, על מנת ליהנות מביטוח תאונות אישיות לספורטאים יש לוודא שהסיטואציה שהובילה לחבלה נעשתה במסגרת התאגדות האגודה, אך מצד שני אין זה משנה אם התאונה קרתה בחו"ל או באמצע שנה.

ביטוח תאונות אישיות לספורטאים

המפנה שחל ב 2016

ב2016 חלה תפנית בתחום, וזאת כי הורגשה בעיה משמעותית בנושא, בעיה שהתמקדה בכפל ביטוחים. למי התייחס השינוי? בעיקר לשלושת האוכלוסיות הבאות: לספורטאים שבין היתר עדיין מוגדרים כתלמידים, לספורטאים שמשתכרים באופן מינימלי ולספורטאים שמכוסים מטעם הביטוח הלאומי. כמו כן, השינוי תיקן את התחרות ששרתה עד אז בין חברות הביטוח ובנוסף השינוי ביטל את המשוואה שבה ספורטאי שמחזיק בביטוח פרטי אינו זוכה לביטוח מטעם גופי הספורט. עוד החוק קבע שעתה בכול עונה חובה לבחון שאכן קיים ביטוח, כבר לא מדובר בנתון שניתן לבחירה.

בחינה מושכלת

מי שעומד לעשות ביטוח תאונות אישיות לספורטאים צריך לקרוא את האותיות הקטנות. כך למשל ניתן למצוא שהפוליסה אינה כוללת פעילות ספורטיבית עצמאית, כגון משחק כדורגל בשכונה. כמו כן, יש לוודא שהפוליסה גם מכסה תאונות שקרו בעקבות ליקויים סביבתיים, משמע מוטב לבחון שאם הפעילות הספורטיבית מובילה לתאונה בעקבות תחזוקה לקויה (כגון ברגים רפויים או תאורה שבורה), הרי שגם אז יתאפשר להפעיל את הביטוח.

מבלבל? ייעוץ מקצועי!

לצד מגוון שינויים ואפשרויות בתחום ביטוח תאונות אישיות, נציין שעדיין חשוב להתנהל באופן מקצועי וערני, משמע כל ספורטאי צריך לוודא שהוא אכן מבוטח, אך באותה נשימה הוא גם צריך לבחון שהוא אינו משלם עבור ביטוח כפול ואף עליו לבדוק שהביטוח הקיים אכן מכסה את סך הסיטואציות הרלוונטיות עבורו. על מנת לעשות כל זאת, הרבה פעמים הפתרון המתבקש הוא להיוועץ עם גורם מקצועי – כי יש מי שיודע לקפוץ לגובה ולרוץ מהר ויש מי שמבין בנדבכי החוק ובביטוחים. לבסוף נציין שספורטאים חייבים ביטוח תאונות אישיות ובאותה נשימה צרכים לוודא שהביטוח כולל את מרב הזכויות, רק בריאות!

נגישות