עמותה לתמיכה בספורט הישראלי: גם אתם יכולים להקים עמותה כזו

אם אתם אנשים שהספורט בוער בעצמותיכם, אם אתם כאלו אשר רוצים לעשות שינוי, להרים פרויקטים ולתרום מזמנכם וכישוריכם לחברה כולה – המשיכו לקרוא, כי המאמר הזה נכתב ממש עבורכם. כולנו יודעים שהדרך להישגים ספורטיביים עוברת דרך הרבה מאד עבודה קשה והמון מאמץ והקרבה. פחות מכירים את המאבק הכלכלי הכרוך בעשיה הספורטיבית. יש לכך סיבה טובה. הספורטאים המוכרים לנו, הם כבר מפורסמים ולכן מרוויחים טוב, יש להם ספונסרים ואין להם בעיה להשיג את התנאים הכי טובים לאימון, התפתחות והצלחה. זהו אבל רחוק מלהיות מדגם מייצג. רוב הספורטאים זקוקים נואשות לעוד תקציבים, עוד מתקנים, עוד שעות עם מאמן ועוד דברים אחרים. מה שמשותף לצרכים הללו הוא שכסף וארגון יכולים לעזור להם הרבה. אם אתם רוצים להיות חלק מהפתרון – מדוע לא תקימו עמותה לתמיכה בענף הספורט היקר לליבכם? על כך ועוד כאן בהמשך.

עמותת ספורט – מה מניע אותה?

לפני שנגיע להקמה עצמה והניהול של עמותת הספורט, שווה להתעכב ולדון בכוח המניע של עמותות כאלו. אותו כוח הוא לא שונה מעסקים רגילים והוא פשוט מאד: כסף. מנהלי עמותות כאלו צריכים תמיד לפנות למקורות מימון בכדי להחזיק את תקציב העמותה מעל פני המים. קיימים מקורות מימון רבים לעמותה, אלו יכולים להיות:

  • נדבנים פרטיים מהארץ או מחוצה לה שרוצים לקדם ולתרום מכספם לספורט הישראלי.
  • קרנות פילנתרופיות – קרנות כאלו מוקמות סביב רעיון מסוים. חלק מהן עוסקות בספורט וחלק בנושא משיק אחר ויהיו שמחים לתרום גם לספורט בישראל.
  • תקציבים ומענקים ממשלתיים – גם המדינה מציבה כספים המיועדים לתמיכה בעמותות ספורט שונות. זה נעשה דרך המשרדים השונים או אפילו דרך הרשויות המקומיות.

המשותף לכל הערוצים הללו הוא שהם כולם מצריכים בקשות מיוחדות והיכרות עם הדרישות, עם תנאי הקבלה וכיוצא בזה. חברה מקצועית לגיוס כספים תוכל לתת לכם מענה ועזרה בטיפול בבקשות הללו. חברה כזאת תוכל גם לחשוף אתכם לקרנות ופרויקטים שונים שאתם לא מכירים.

עמותה לתמיכה בספורט הישראלי: גם אתם יכולים להקים עמותה כזו

פעילות העמותה

את עמותת הספורט שלכם תצטרכו תחילה לרשום ברשם העמותות. יש כמה דרישות בסיסיות כמו כתובת רשמית והצהרה על בעלי תפקידים בעמותה, כמו גם מטרותיה. כבר מהרגע הראשון, חשוב שתצטיידו ברואה חשבון אשר יוכל לערוך את הדו"חות השונים אשר תהיו חייבים לדווח. אלו דומים מאד לדו"חות של חברה בערבון מוגבל. אם אתם מושכים לעצמכם משכורות בתור מנהלי העמותה, תהיו חייבים לדווח על כך.

את העמותה תוכלו לקדם בכמה מישורים שונים. אחד הנושאים החשובים מעב לתרומות ולתקציב, הוא נושא המתנדבים. יש פרויקטים שבכדי להרים אותם, תזדקקו לעוד אנשים חובבי ספורט שיהיו מוכנים לעזור. מתנדבים הם הכוח המניע של העמותה שלכם והם אלו אשר יאפשרו לכם להשיג את מטרותיכם. מתנדבים רבים יהיו כמובן ספורטאים או ספורטאי עבר בעצמם. זה יוסיף לעמותה שלכם לא רק פרסום, אלא גם בסיס ידע מקצועי שיאפשר לכם לתת תמיכה טובה יותר בענף שבחרתם לקדם.

לבסוף, חשוב מאד להציב יעדים שנתיים לפעילות העמותה. הישגים ספורטיביים נבנים לאט לאט כידוע. רק תכנון נכון, התמקדות והרבה מוטיבציה, יוכלו ליצור את השינוי שאתם כל כך מייחלים לו בספורט הישראלי. חשוב להכיר בכך שהשנים הראשונות של פעילות העמותה לא יהיו קלות. יהיה לכם קשה להגיע לחשיפה ולכן תזדקקו לכל עזרה שהיא. בטווח הארוך אנחנו רואים שעמותות אשר מתמידות, מביאות שינוי אמיתי בתחומים וענפים שונים בספורט הישראלי ועדויות לכך אנחנו רואים מידי פעם בתחרויות שונות.

נגישות