כיצד קנאביס משפיע על פעילות גופנית?

לקנאביס השפעות רבות על הגוף וההכרה ולכן גם על פעילות גופנית לסוגיה, שמבוצעת תחת השפעתו. במה זה מתבטא?

השפעה קוגנטיבית

מדובר בנושא מורכב, שהמחקרים לגביו מגיעים לעתים מגורמים בעלי אינטרסים שונים ומנוגדים או נתמכים על ידי גורמים עם ניגודי אינטרסים כאלה. אופי ההשפעה עשוי להיות תלוי בגורמים רבים, בהם כמובן אופי וטיב החומר עצמו וכן אופן העישון (למשל עישון עם מאייד או עישון עם פייפ). מה שברור, הוא שישנה השפעה קוגנטיבית משמעותית והשאלה היא, עד כמה היא משפיעה על פעילות גופנית, בחיי היום יום ובספורט? נהיגה תחת השפעת סם למשל, אסורה כיום לגמרי. זה אומר שהימצאות כל אינדיקציה לעישון מריחואנה אצל נהג, נחשבת להפרת החוק. תקנות חדשות עשויות בקרוב לקבוע לכך רף, בדומה לרף האלכוהול המותר בדם בנהיגה. בשורה התחתונה, הדעות חלוקות על מידת ואופני ההשפעה, אך מקובל לומר שישנה השפעה, שעשויה בהחלט להיות מסוכנת בנהיגה.

השפעות על הלב

ידוע כי למריחואנה השפעות על היבטים שונים של פעילות הלב וכי לחולי לב מומלץ שלא לצרוך אותה לפני פעילות גופנית מאומצת.

שימוש בספורט

ישנה חוסר תמימות דעים, בשאלה האם קנאביס תורם ליכולות ספורטיביות. זה לא מתחומי המחקר שמדענים נוטים להשקיע בהם. חיפוש עדכני בנידון, מראה מחקרים בודדים שמדברים על השפעות שליליות בספורט, לצד תגובות משתמשי קנאביס, שחלקם מדווחים שה"ספורט" החביב עליהם לאחר עישון הוא רביצה על כורסא, לצד אחרים שמדווחים כי הקנאביס לא עוצר אותם מפעילות גופנית ואפילו להיפך.

במקביל, אין ספק שקנאביס לא מונע הגעה להישגים ספורטיביים גבוהים – השחיין האולימפי שובר השיאים Michael Phelps, עשה עוד כותרות ב-2009, עם צילום שלו מעשן מריחואנה. דוגמא אחרת, שיכולה לתת אינדיקציה לגבי היבטים של כח מתפרץ וקואורדינציה היא מתחום האגרוף – מייק טייסון מעשן מריחואנה דרך קבע.

השפעות הקנאביס

כמשכך כאבים

כאבים הם חלק מעולם הספורט, במיוחד בספורט תחרותי או הישגי, בו מביאים את הגוף לקצה יכולתו. במקרים רבים, ספורטאים מקצועיים לוקחים משככי כאבים סינתטיים ואף מתמכרים להם. כתחליף לכך, קנאביס נחשב למשכך כאבים יעיל ואף לאנטי דלקתי.

מרגיע

ספורט תחרותי הוא תחום עתיר לחץ נפשי. עזרים מרגיעים כעישון מריחואנה, עשויים להחליש מחשבות טורדניות

ובכך לסייע לריכוז בפעילות עצמה, אך מצד שני, הם עשויים גם להחליש מחשבות טורדניות חשובות ביותר, בדמות שיקולי בטיחות וזהירות. כך שאפקט ההרגעה צריך להילקח בזהירות ובהתחשב בסוג הפעילות בה מדובר.

עוד נזכיר, כי קנאביס אסור לשימוש בתחרויות הספורט עצמן, בגלל השפעותיו השונות.

לסיכום

השורה התחתונה היא כנראה, כי קנאביס לא מונע פעילות גופנית ולא משבש אותה בהכרח. מצד שני, כדאי לקחת בחשבון שהשפעותיו לא נחקרו באופן יסודי ושבמקרים מסוימים, כמחלות לב ופעילות גופנית שכרוכה בסיכון גדול, ייתכן שמוטב בלעדיו.

היכנסו לקרוא- מתחילים להתאמן?הדברים שאתם חייבים לקנות

נגישות