אם אתם עוסקים בספורט מכל סוג שהוא, אנא הקדישו כמה דקות מזמנכם בשביל לקרוא ולהבין כמה דברים מהותיים בנוגע לסיכון הכלכלי והרפואי בעיסוק שלכם. כל אדם יכול להיקלע לתאונה בה הוא נפצע אבל יש כמה מקרים שהופכים את הסיטואציה לייחודית מבחינת החוק, מבחינת חברות הביטוח ואפילו פסקי הדין. תאונות שמתרחשות בזמן העבודה או בדרך אליה או ממנה הם דוגמה שכולנו מכירים. אנחנו מכירים את הפיצויים של ביטוח לאומי וגם את האפשרות לביטוח פרטי על תאונות עבודה. אך מה בנוגע לפעילות ספורטיבית? מי מבטח אתכם שם? האם תפוצו על פציעה שקרתה לכם ובפני מה תצטרכו לעמוד? המשיכו לקרוא וננסה להבהיר את המצב הייחודי של רשלנות רפואית כתוצאה מספורט.
הצעדים הראשונים
לפני שתבצעו כל תביעה או הצהרה או אפילו מתן עדות כלשהי חשוב לפנות לבעל מקצוע לייעוץ ראשוני. יהיה נבון להתייעץ עם עו"ד במקרי רשלנות רפואית באופן כללי ולאחר טיפול רשלני בפציעת ספורט על אחת כמה וכמה. בגלל שקיימים חוקים ספציפיים לספורט, מתקני ספורט ואגודות ספורטיביות – רק עורך דין שמומחה בנושא יוכל לתת לכם פתרון.
בפניה למשרד עורכי הדין, אל תהססו לשאול על ניסיונם בנושא, על תיקים שהמשרד ניהל בעבר ועל הצלחות או כישלונות שלו. נסו לאתר ספורטאים אחרים שיוכלו להמליץ לכם על עורך דין טוב או להזהיר אתכם מאחד שנותן שירות פחות מאופטימלי. כמו כן, פעולות נוספות שרצוי לבצע כבר מראשית הדרך הן איסוף של עדויות שונות. אם אתם חושדים שמשהו לא כשיר במתקן הספורט, נסו לתעד זאת או לשלוח מישהו שיעשה זאת בשבילכם בעודכם מחלימים.
הייחודיות של פציעות בספורט
חוק הספורט שנחקק ב 1988 מסדיר את כל נושא הפעילות הספורטיבית הן אצל מקצוענים והן אצל חובבנים. סעיף 7 לאותו חוק מטיל את האחריות לביטוח ספורטאים על אגודת הספורט, התאחדות או ארגון מסוגים שונים כולל עסקים של ממש. אלו צריכים לדאוג לביטוח מתאים לספורטאים בעת הפעילות כמו גם למתקני הספורט השונים. מכאן נגזרת החובה שלהם לתחזוקה נאותה. פציעות ספורט יכולות להתרחש במגוון רחב של תחומים, החל מפעילויות ספורט אקסטרים, דרך משחק כדורגל, או אפילו רכיבה על אופניים, ועד לאימון פילאטיס.
רשלנות רפואית ספורטיבית
רשלנות רפואית אצל ספורטאים יכולה להיגרם מהתרשלות של מי שהעמיד את מתקני הספורט או של אגודת הספורט לתחזק אותם כראוי. כאשר ההליך הרפואי עצמו נגוע ברשלנות של אחד הגורמים המטפלים, מדובר כבר ברשלנות רפואית אשר דומה במהותה לרשלנות רפואית ממקרים אחרים – תאונה אישית, עבודה וכו'.
יש כמה גורמים שיכולים בסופו של דבר לפצות אותנו:
- פוליסת הביטוח של אגודת הספורט או מתקן הספורט.
- פוליסת הביטוח האישית שלכם.
- ביטוח לאומי.
- לספורטאים מקצועיים שמקבלים שכר או מאמנים – ביטוח תאונות עבודה.
מכיוון שמדובר במקרים רבים על כמה גורמים שונים שידרשו לפצות, יש לצפות שהתהליך יהיה מורכב. חברות הביטוח ינסו לצמצם עלויות ולהגיע לפשרה. בכדי לוודא שאתם מקבלים בסופו של דבר את כל המגיע לכם, תצטרכו לשמור את כל התיעודים מהטיפולים השונים ואפילו ממתקן הספורט. דבר נוסף וחשוב הוא שאת התהליך רצוי מאד שילווה עורך דין מומחה בתחום.