אימון בקבוצות מלחיץ אתכם? אולי אתם סובלים מחרדה חברתית?

אימון במתכונת קבוצתית הוא מטבעו מלחיץ ואפילו מאיים, וזאת בשל ההשוואה שאנו מבצעים כלפי אחרים ואפילו כלפי עצמנו כאשר מתאמנים ביחד.  יחד עם זאת, לאימון קבוצתי יש השפעה ממשית על מבוגרים כמו גם בני נוער שסובלים מחרדה חברתית, בייחוד מאחר ומדובר באירוע שמפעיל טריגר הפר את האיזון ובהתאם לכך גורם לא רק לחוסר יכולת לבצע את האימון בצורה אפקטיבית אלא גם להימנע מיצירה של קשרים חברתיים. למעשה, חרדה חברתית היא חרדה נפוצה מאוד שאותה ניתן לזהות עוד בגילאים צעירים. כאשר היא איננה מטופלת היא יוצרת גלגל שלג שמגיע לידי ביטוי בריחוק חברתי מתמשך. כיצד תדעו האם גם אתם חלק מהסטטיסטיקה? להלן כל הפרטים.

חרדה חברתית – כל מה שרציתם לדעת

חרדה חברתית (Social Anxiety Disorder) היא חרדה נפוצה מאוד, כאשר ע"פ הערכות כ 2.5% מכלל האוכלוסייה סובלים מחרדה זו, בדרגת חומרה משתנה, כאשר הערכה זו מבוססת על דיווחים בלבד וע"פ הערכות המספרים גדולים הרבה יותר. חרדה זו מתרחשת על רקע של הפרעות במוליכים העצביים במוח או חווית חיים לא נעימות שמתרחשות בתקופת הילדות והבגרות ומתגברות ככל שהגיל עולה. לרוב, חרדה חברתית מופיעה כבר בגילאים צעירים, אולם כאשר היא איננה מטופלת בזמן היא נמשכת גם לחיים הבוגרים ומפריעה לתפקוד, בשל התסמינים. התסמינים של חרדה זו מגיעים לידי ביטוי בוויתור של שאיפות אישיות בתחום הקריירה כמו גם פעילויות כמו פעילות ספורטיבית בשל החשש מפני כישלון, קפאון במצבים חברתיים ובהתאם לכך גם חוסר יכולת לפתח קשרים, בשל החשש מפני דחייה. המאפיין המרכזי של חרדה חברתית הוא חרדה מפני בחינה או בדיקה של אחרים ועל כן ההימנעות היא זו שגורמת להחרפה של התסמינים עד לכדי מצב של ניתוק רגשי וחסמים שמשפיעים על היכולת ליצור מארג חברתי כמו גם משפחתי תומך. החדשות הטובות הן שבאמצעות פורטל טיפולים רכזו עבורכם את כל הטיפים להתמודדות עצמית במצבי לחץ בחברה, כל זאת מתוך מטרה להתגבר ובהתאם לכך גם לקבל שליטה.

אימון בקבוצות מלחיץ אתכם? אולי אתם סובלים מחרדה חברתית?

טיפול בחרדה חברתית – באופן עצמאי

חרדה חברתית היא לא גזרת גורל אלא ניתנת לטיפול הן במסגרת של טיפול פרטני והן במסגרת של טיפול עצמי. התמודדות עצמית במצבי לחץ מהווה דרך מצוינת להתגבר על החסמים, כל זאת מתוך מטרה ליצור ארגז כלים שיוביל לשיפור משמעותי ביכולת להתמודד עם החרדה כאשר היא מתרחשת ועוד לפני. דרך מצוינת להפחית את הסטרס והחששות יכול להתבצע באמצעות שיטה להרגעה עצמית שבמסגרתה מרפים את השרירים, מאחר והם מתכווצים כאשר הגוף נכנס למצב של סטרס. תרגול של הרפיה לצד נשימות עמוקות יכול להקל מאוד על הסיטואציה ועל התגברות החרדה, בייחוד כאשר מתרגלים את הטכניקה הזו באופן קבוע ובסביבה ניטרלית.

זאת ועוד, אל תחששו לזרוק את עצמכם לתוך המים ולהיכנס מלכתחילה לתוך מצבים שעלולים להגביר את החרדה, כמו למשל רישום מראש לשיעור ספורט והכנה מנטלית המתבצעת באמצעות חשיפה הדרגתית למקור החרדה. קבלת סיוע מחבר או בן/בת הזוג יכולים להגביר את הביטחון שלכם ואף ליצור מערך שיוביל בסופו של דבר להגברת הביטחון והדימוי העצמי, עד לכדי מצב שבו לא תהיו זקוקים לתמיכה רגשית אלא תוכלו להתמודד בכוחות עצמכם עם החרדה.

אם אתם חשים כי אתם לא מצליחים לבצע את התרגול העצמי בהצלחה, רצוי לפנות לקבלת טיפול רגשי בדמות טיפול CBT אשר נחשב לטיפול אפקטיבי מאוד בכל הקשור להתמודדות עם חרדות, וזאת בשל היותו טיפול ממוקד המתבצע באמצעות שינוי של חשיבה והרגלי התנהגות שאינם מקדמים, בליווי אישי מצד מטפל המבצע התערבות גם בפן הטיפולי אבל גם בפן של תרגול עצמאי, כך שתוכלו לסגל לעצמכם סרגל כלים לטובת הפחתת החרדה וקבלת שליטה שתוביל לשיפור משמעותי באיכות החיים, העבודה וכמובן היכולת שלכם להשתלב בחברה מבלי חשש מדחייה או שיפוט.

נגישות